Het komende weekend valt er opnieuw heel wat te beleven in Vorselaar.
Vrijdagavond gaan we van start met een openluchtfilm. Op het verkeersvrije marktplein genieten we met z'n allen samen van FC De Kampioenen.

Enkele Kampioenen komen naar Vorselaar voor de inleiding van de film vanaf 20u. Kleine Kampioentjes die verkleed zijn als hun favoriete kampioen, krijgen een leuke attentie. We voorzien heel wat stoelen, maar wil je zeker zijn van jouw zitplaats, breng dan zelf een stoeltje mee.

Zaterdag kan iedereen smullen tijdens 'Lekker op de Met'. Je kan het foodtruckfestival bezoeken van 12u en 22u en genieten van optredens van Live Bait, Javo vzw. Er is ook kinderanimatie.

Zondag zingen we de ziel uit ons lijf op 'Vorselaar Zingt en Danst' van 15u tot 20u. Er komen heel wat Vorselaarse artiesten met zang en dans: de Kardinaaldansers, Peter Van Den Broeck, Les Fizz, 2290-band en Radio Russia. Meezingen mag, we voorzien zangboekjes en kinderanimatie.

De kermis is doorlopend open op zondag, maandag en woensdag.

Deze evenementen zorgen voor veel sfeer en gezelligheid in Vorselaar. Helaas hebben ze ook een impact op de mobiliteit. Hou tijdens dit weekend rekening met plaatselijke omleidingen en parkeerverboden. Kom zo veel mogelijk te voet of met de fiets. Bedankt voor je medewerking!

Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Toeren om te Loeren 16 september
Op deze autoloze zondag organiseren we een boeiende fietstocht. Op 6 locaties in Grobbendonk en Vorselaar kan je gezonde, duurzame en ecologische projecten leren kennen.
 
- De Schranshoeve: duurzame en alternatieve mobiliteit, testparcours en fietsbieb, ...
- De Schapenstal - Happening Lokaal en Gezond: markt met diverse info- en koopstandjes, bar en terras, schapenattractie, ...
- Ecologische camping De 7 Geitjes: sappentrapper, zonne-energie, Vorselaarse streekproducten, ...
- Gezinsboerderij Het Karrewiel: middeleeuwse volksspelen, speelmateriaal uit hout, ...
- Maalderij Van Hool: watermolen, graan- en veevoerhandel, ...
- Kasteelhoeve D'Ursel: markt met diverse info- en koopstandjes, ambachtelijk koken, ...

Iedere inwoner ontving een brochure in de brievenbus. Deze brochures ook beschikbaar op het gemeentehuis en op de verschillende locaties tijdens Toeren om te Loeren.

Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01

Vorselaar reist
Op zaterdag 13 oktober kan je samen met VVV-Toerisme Vorselaar het Ruhr-gebied in Duitsland bezoeken. Onder begeleiding van een gids bezoek je o.a. het kleurrijk verlichte hoogovencomplex van Thyssen: een droom voor alle fotografen. Alle info over het bezoek vind je in de laatste editie van Info Vorselaar. Om 12u vertrekken we aan de Bib (Nieuwstraat). Om 21u30 vertrekken we terug huiswaarts. Wil je graag mee? Schrijf dan zo snel mogelijk in, want de plaatsen zijn beperkt.

Info: uwplekonderdezon@gmail.com, 0479 67 42 29

Verkiezingen 
Op 14 oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In ons land geldt een stemplicht: iedereen moet dus gaan stemmen. Kan je om een grondige reden toch niet stemmen (wegens ziekte, verblijf in het buitenland, ...)? Dan geef je eenvolmacht aan een vertrouwenspersoon.

Om een volmacht te geven, kan je een volmachtformulier afhalen op het gemeentehuis of hier downloaden. De persoon die in jouw plaats gaat stemmen, geeft het ingevulde formulier, samen met de kiesbrief en eventuele bewijsstukken, af in het kiesbureau. Iedereen mag slechts voor 1 andere persoon bij volmacht stemmen.

Info: www.vlaanderenkiest.be/nieuws/stemmen-bij-volmacht-hoe-werkt-dat

Wie dat wil, kan zich kandidaat stellen. Een kandidatenlijst indienen kan op zaterdag 15 september 2018 tussen 9u en 12u. De voorzitter van het hoofdbureau zal de kandidatenlijst van jouw partij ontvangen in de schepenzaal van het gemeentehuis. Vooraf kan je jouw partijlijst al invullen via een webtoepassing: dit versnelt en vergemakkelijkt het indienen van je lijst. Het is dan ook uitermate aangeraden dit te doen.

Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01